Ultima actualizare februarie 8th, 2021 1:00 AM
iun. 27, 2019 admin Sanatate si Frumusete 0
Odata cu inceputul sezonului cald, multi dintre noi se confrunta cu disconfortul termic din cauza temperaturilor mari si, din acest motiv, parca nu ne mai vine sa stam in bucatarie pentru a pregati oale intregi cu mancaruri mai grele, precum tocanite cu carne, ciorbe cu afumatura, ardei umpluti etc.
De asemenea, nutritionistii recomanda ca, insezonul estival, sa consumam cat mai multe legume de sezon, branzeturi, iaurturi, smantana si alte asemenea alimente care sa ne racoreasca si care sa nu necesite un timp de preparare prea lung. Asadar, in acest articol, va propun trei dintre cele mai simple, rapide si usoare mancaruri pe care le puteti pregati in zilele calduroase, atat pentru voi cat si pentru familie!
Una dintre cele mai rapide si apreciate salate de la noi, este cu siguranta cea care include rosii, castraveti, ceapa verde si branza telemea. Se prepara in doar cateva minute, racoreste pe oricine, iar gustul este minunat! Nu va trebuie decat legume proaspete si cateva felii de telemea, pentru a realiza o masa sanatoasa si, mai ales, racoroasa!
Pentru un plus de gust, puteti inlocui uleiul de floarea-soarelui cu cel de masline – care de altfel este considerat si mai sanatos, si totodata, puteti asezona salata cu putin marar tocat marunt – ii ofera o aroma extrem de placuta!
Dovleceii sunt unele dintre cele mai apreciate si comune legume in sezonul estival. Sunt o multime de mancaruri usoare si rapide care se pot face din cativa dovlecei, iar printre ele se numara si supa. Cei care nu pot manca o supa doar cu legume, pot opta pentru putin bacon, in loc de carne mai grea de porc sau de vita.
Supa de dovlecei cu bacon este gata atunci cand se inmoaie dovleceii in timpul fierberii, iar acest lucru nu dureaza in general, mai mult de 30 de minute. La final, pentru un plus de gust, puteti adauga putin usturoi si, pentru ca supa sa se raceasca mai repede, se poate adauga si smantana – gustul va fi nemaipomenit si, mai ales, pe placul celor mici!
In salata cu legume proaspete, se poate adauga aproape orice, inclusiv peste. Tipul de peste preferat pentru salata, ramane la alegerea voastra, insa din propria experienta, va recomand cu incredere pestele afumat! Are un gust extraordinar de bun si o aroma deosebita!
Pentru salata cu peste afumat, se folosesc de obicei legume precum rosii, castraveti, boabe de porumb ( dar se poate si fara, daca nu sunt pe gustul vostru ), salata verde si masline. Taiati pestele in bucatele, amestecati-l cu legume si adaugati un strop de sare, ulei de masline si putina zeama de lamaie care merge minunat cu pestele. Asta este tot!
Salata cu peste afumat va fi cu siguranta apreciata de familie sau de musafiri, pentru ca este racoroasa, foarte aromata si extrem de buna. Ca si legumele, si pestele afumat trebuie pastrat doar in frigider si este de preferat sa pregatiti o cantitate de salata potrivita pentru o singura masa! Surplusul de salata se poate depozita in frigider, insa a doua zi, in general, nu mai are acelasi gust proaspat!
happy wheels
ian. 30, 2021 0
ian. 20, 2021 0
iul. 03, 2019 0
dec. 11, 2018 0
feb. 26, 2014 0
oct. 25, 2013 0
oct. 25, 2013 0
oct. 25, 2013 0
feb. 08, 2021 0
După cum bine ştim, informația este putere iar ştirile sunt cele care te ţin conectat la realitatea de zi cu zi, ele fiind o parte importantă din viaţa fiecăruia. Dacă pe vremuri accesul omului de rând la informaţie era dificil şi ziarul fizic era printre puţinele surse de a fi la...