Ultima actualizare mai 30th, 2020 8:03 AM
Cercetătorii de la Institutul Max Planck pentru sisteme inteligente din Stuttgart, au făcut un nou pas mai aproape de crearea nanoroboților pentru tratarea diferitelor boli. În momentul de față, ei au testat deja cu succes roboții miniaturali care se pot deplasa în siguranță în interiorul ochiului. În plus, dimensiunile lor sunt atât de mici, încât deteriorează substanța densă și vâscoasă, atunci când lucrează.
Roboții miniaturali sunt de 200 de ori mai subțiri decât firul de păr uman și au un „burghiu”la unul din capete din material inert, iar la celălalt capăt nanoparticule care au o lățime de 500 de nanometri. Acoperirea nanoroboților este „alunecoasă și raționalizată”, ceea ce le permite să se miște fără a afecta țesuturile din jur.
De asemenea, pe lângă funcția principală de mișcare, instrumentele deja menționate mai sus sunt, au un rezervor pentru agenții terapeutici și sunt capabili să furnizeze livrarea de medicamente exact la țintă, adică exact acolo unde este necesar. Și dacă vorbim despre astfel de evoluții, care pot fi folosite în curgerea lichidelor, cum ar fi sângele, în acest caz, livrarea vizată este asociată cu o serie de dificultăți.
Prima dificultate, este consistența vâscoasă a părții interioare a globului ocular și matricea moleculară densă prin care trebuie să treacă robotul. A doua sunt proprietățile chimice ale biopolimerilor din interiorul ochiului, care nu permit nanorobotului să avanseze. În schimb, a treia, este un fel de „standard” pentru astfel de mașini. În acest caz, robotul trebuie să fie cumva gestionat.
Experții au depășit ultima limitare, adăugând materiale precum fierul, care reacționează la influența unui câmp magnetic. Celelalte două au ajutat la rezolvarea biomaterialului derivat din plantele insectivore.
Unele plante din familia sarratseni au o suprafață foarte alunecoasă pentru a prinde insectele. Seamănă cu o tavă acoperită cu teflon. Cercetătorii au recreat această acoperire alunecoasă, iar acest lucru este esențial pentru mișcarea eficientă a roboților în interiorul ochiului. De asemenea, acest lucru minimizează aderența dintre rețeaua biologică de proteine din corpul vitros și suprafața nanoroboților.
În același timp, designul universal al roboților le permite să fie utilizați în alte părți ale corpului uman. Cercetătorii doresc să utilizeze nanoroboții ca instrumente pentru tratamentul minim invaziv. Nanoroboții pot fi folosiți pentru toate tipurile de boli, în care există o zonă greu accesibilă înconjurată de țesut dens.
happy wheels
dec. 17, 2018 0
dec. 01, 2018 0
nov. 26, 2018 0
oct. 12, 2018 0
sept. 15, 2018 0
aug. 18, 2018 0
iul. 08, 2018 0
iun. 26, 2018 0
dec. 17, 2018 0
Studiul sistemului nervos al vietăților superioare este o sarcină extrem de dificilă. Mai ales când vine vorba de studiul creierului uman. Obținerea materialului necesar se întâmplă foarte rar. Sistemul nervos al oamenilor și al altor mamifere a fost deja studiat destul de bine....