Ultima actualizare februarie 8th, 2021 1:00 AM
iul. 03, 2019 admin Reteta Zilei 0
Este vara, asadar deserturile racoroase si bune nu ar trebui sa lipseasca din meniu, in zilelor calduroase. Astazi va prezint o reteta usoara, rapida si delicioasa care va fi cu siguranta pe placul familiei sau a musafirilor.
Prajitura Fanta se deosebeste fata de alte prajituri prin ingredientul de baza care ii da si numele – sucul Fanta ( de portocale ). In continuare, va spun exact cum se prepara acceasta prajitura surprinzatoare.
Pentru obtinerea blatului, veti avea nevoie de: 6 – 7 oua; 6 – 7 linguri de zahar; 4 – 5 linguri de faina; 2 – 3 linguri de cacao ( dupa gust ); 100 ml ulei; 1 plic de praf de copt si 1 praf de sare.
Crema se va pregăti cu: 450 -500 gr. brânză de vaci; 150 -200 gr. unt; 250 gr. zahăr pudră; 1 esență de vanilie.
Glazura delicioasă se va face cu ajutorul a: 2 plicuri budincă de vanilie ( sau 3, după preferințe ); 700 – 800 ml suc de portocale ( suc Fanta ) si 5 – 6 linguri de zahăr.
Daca aveti la indemana toate aceste ingrediente, puteti incepe sa pregatiti prajitura Fanta propriu-zisa. Blatul, crema si glazura se vor realiza separat, dupa reteta, insa nu va speriati! Nu este complicat! Asadar, iata ce pasi trebuie sa urmati, pentru ca rezultatul sa fie un desert buuun! 🙂
Intai de toate, se sparg toate cele 6-7 oua, iar albusurile se separa de galbenusuri. Apoi, va trebui amestecati gălbenușurile cu zahărul, cu ajutorul mixerului, dupa care veti adauga treptat uleiul, timp în care mixati in continuare, fara sa va opriti.
Amestecati făina cu cacao și cu praful de copt, apoi turnati amestecul, tot treptat, peste galbenusurile mixate cu zahar. Acum va puteti ocupa de albușuri – acestea se bat bine până se transformă în spumă și se încorporează în compoziția cu gălbenușurile.
Toata compozitia pentru blat astfel obtinuta, se amesteca bine de jos în sus pana vedeti ca toate ingredientele s-au imbinat frumos, iar in final, se bagă la cuptor.
Amestecati untul moale cu zaharul pudra, dupa care adaugati branza de vaci impreuna cu esenta de vanilie. Totul se amesteca bine, preferabil cu o lingura de lemn, pana cand totul capata un aspect uniform, de crema.
Glazura este practic budinca, iar aceasta se pregateste dupa indicatiile precise pe care le veti gasi pe plicurile de budinca. Pentru aceasta reteta, s-a folosit budinca din comert, iar in loc de apa, la prepararea budincii se va pune suc de portocale Fanta.
Dupa ce s-a copt blatul, veti pune mai intai crema – incercati sa o intindeti cat de uniform se poate, pentru un aspect frumos. Dupa ce totul se raceste, se adauga glazura. Asa este tot!
Dupa montarea prajiturii, va trebui sa o bagati la frigider cateva ore, deaorece trebuie sa se intareasca foarte bine! Tocmai din acest motiv, este bine sa incercati aceasta reteta intr-o seara libera si, dupa preparare, sa o puteti lasa la frigider chiar peste noapte!
Inainte de consum, verificati ca aspectul prajiturii sa fie inchegat! Se serveste rece si este ideala pentru a va racori in zilele toride de vara. In plus, este un desert foarte bun, iar sucul Fanta ii va da un plus de aroma!
Pofta buna!
happy wheels
iul. 23, 2019 0
iul. 09, 2019 0
nov. 07, 2013 0
nov. 06, 2013 0
nov. 05, 2013 0
nov. 04, 2013 0
nov. 01, 2013 0
oct. 31, 2013 0
feb. 08, 2021 0
După cum bine ştim, informația este putere iar ştirile sunt cele care te ţin conectat la realitatea de zi cu zi, ele fiind o parte importantă din viaţa fiecăruia. Dacă pe vremuri accesul omului de rând la informaţie era dificil şi ziarul fizic era printre puţinele surse de a fi la...